logo


Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/imkbygr/public_html/omilies/26litania

Πάνδημη λιτάνευση των Ι. Εικόνων της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης και του Αγ. Δημητρίου στον Βύρωνα

 litania ag dimitrios vironas14 (1)

Το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιερά Μονή Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, π. Σπυρίδωνα Δεναξά.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης και του Αγίου Δημητρίου, δια των οδών: Αγίου Δημητρίου, Φλέμινγκ, Καραολή και Δημητρίου, Φορμίιωνος, Αγίου Δημητρίου.

Της λιτανείας προπορεύονταν Ιερόπαιδες φέροντες τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα, η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά προσδίδοντας εορταστικό κλίμα, Αμοργιανοί με παραδοσιακές φορεσιές οι οποίοι περιστοίχιζαν την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, Άγημα Αστυφυλάκων οι οποίοι έφεραν στους ώμους τους την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και ακολουθούσε ο Ιερός κλήρος με προεστώτα τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, και το φιλέορτο και χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησία μας.

Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ναό αναπέμφθηκε δέηση και εψάλει η Παράκληση και τα Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου.

Προ της παρακλήσεως ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, τον π. Καλλίνικο, αλλά και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση των πολυήμερων εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑ». Ευχόμενος, όπως Κύριος ο Θεός, διά πρεσβειών του Αγίου Δημητρίου, να φωτίζει τις ψυχές και να ενδυναμώνει όλο τον κόσμο προς δόξαν Θεού και υπηρεσία των ανθρώπων, ιδίως των εν περιστάσει και ανάγκες όντων.