logo


Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/imkbygr/public_html/omilies/nikolaos2

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό αγίου Νικολάου Καισαριανής

IMG 3158

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, του οποίου το όνομα φέρει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός που εδρεύει στον Δήμο της Καισαριανής.

 Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου, και   ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Θεσσαλλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.Τιμοθέου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Δανιήλ.

 

Πλήθος ενοριτών αλλά και ευλαβών προσκυνητών από τις γύρω περιοχές προσήλθαν στην μεγάλη Πανήγυρη για να τιμήσουν τον Προστάτη των θαλασσινών και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του. Με τη φροντίδα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αναστασίου Τασοπούλου προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, των ιερέων, του εκκλησιαστικού συμβουλίου, των κυριών της φιλοπτώχου αδελφότητος, των κατηχητών και των λοιπών στελεχών της ενορίας, η Ιερά Πανήγυρις διεξήχθη με τάξη, ιεροπρέπεια και επισημότητα.