logo


Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/imkbygr/public_html/omilies/pasxa2018

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου

 1

     Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, Σάββατο του Λαζάρου, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας, το γεγονός της εκ νεκρών εγέρσεως του Λαζάρου, του τετραημέρου φίλου του Χριστού, εκ της κώμης της Βηθανίας καταγομένου.

     Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν το ιστορικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λαζάρου. 

     Το παρεκκλήσιο χτίστηκε το 1923 από τους πρόσφυγες όταν εκείνοι βρήκαν «απάγκιο» στο Βύρωνα μετά τους διωγμούς από τις αλησμόνητες Πατρίδες και επί τρία χρόνια ήταν ο μόνος ναός του οικισμού.

    Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία τελέστηκε στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο παρεκκλήσιο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.

    Το θείο λόγο κήρυξε αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η έγερση του Λαζάρου από τον τάφο, αποτελεί μια απόδειξη της Ανάστασης του Χριστού αλλά και της δικής μας Αναστάσεως εν τη εσχάτη ημέρα.

     Στην Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος κόσμου καθώς και πολλά μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν με υποδειγματική τάξη τα τελούμενα Κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων. 

     Στη σύντομη προσλαλιά του μετά το «Δι’ ευχών» ο Μητροπολίτης Καισαριανής ανέφερε το ιστορικό του παρεκκλησίου και ευχήθηκε προς το παριστάμενο εκκλησίασμα μεταξύ του οποίου ήταν και ο δήμαρχος του Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, καλή και ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Άγιο Πάσχα.